Saturday, December 31, 2011

*end of year 2011*

salam wat readers sume..
huhu..(mcam la ade owg nak bace blog aq)
ok2,whatever is aq bahagia..huhuhu
saat aku menitis dkwat pc nie ade 2 jam lagi nak msuk 2012..
owg kata END OF YEAR 2011
hahaha
azam??
azam da lame aq wat mse awal muharaam lagi..huhu
kita ikut kalendar islam la der..^_^
2011??
2011 bnyak ajar aq mcam2
taun nie gak wat pertama kalinya aq rse cinta dri seseorang yg aq syg..
even xlama tp aq tetap berterima kasih kat kau sbb bg aq pengalaman tok rse dicintai..
aq amat menghargai..
thankz a lot..
papepon 2012 aq ingin jauhkan diri dari permainan perasaan
aq nak tumpukan kat study n my future..
kalo bole bab cintan2 nie aq nak ketepikan dlu
tp kalo da terkene mcam mne ek
hope dijauhkan la
Ya Allah
kuatkan dan teguhkan iman ku agar tidak hanyut dek hasutan syaitan durjana..
harap perancangan 2012 berjalan lancar..
amin..^_^

Tuesday, December 20, 2011

PESANAN SAMPAI LAGI...^_^

dari semalam lagi aq teruja sgt..
bkan takat teruja jew..
happy,suka,terharu sumenyer ade
dah bercampur aduk dah
rsenyew sedap gak kalo wat satu adunan
ADUNAN KEGEMBIRAAN..^^
again,aq dapat mesej dari dia..
cara kami ter'amat lah canggih
da xpkai da hp2 nie..bazir kedit je..
kami pkai laman yg sedia ade je..FB la beb..huhu
men inbox fb bez gak even kekadang tu lmbab gler nak bkk inbox
(ok,bkan kekadang da..nie bole dikatakan ALWAYS like that)..haha
arghhh,biar pon lmbat tp aq sntiasa excited bkk mcg dari inbox fb aq..
aq xkesah la ko nak kutuk aq xpndai msak,kenekan aq or something else
tp aq tetap bersemangat bkk mcg ko..huhu
skunk nie ko da pndai pggil aq adek...
urmm,kalo da ko pggil adek msty la aq kne pggil ko abg..
hahaha..whatever tp yg penting ko still remember aq..tu je aq nak
ko suh aq tggu 2 taun lagi n tnye rindu ko???
jawapan adek..
YES,I'M WAITING YOU AND ALWAYS MISS U ^_^
~AMIN~


Saturday, December 10, 2011

KELUAR DARI KEPOMPONG STUDENT..^^

ASSALAMUALAIKUM..
salam tok readers sume..
bertemankan lagu 2pm yg tgh aq dgr nie,dgan rajin nya aq nak share satu stori
entry kali nie da tunjuk yg aq keluar dari kepompong student
yesss,aq kuar jap..
maksudnya aq lari skjap dari uitm..huhu
nak taw aq lari gi mne???
ok2,meh sini...aq straight the point je la ek..malas nak wat esei pnjang2..
hahaha

SABTU
pada hari ini,
ak,adek aq shu(dak uitm yg memandai anggap aq akaknya) n aba
telah gi stadium kelana..
nak taw sbb ape aq kat snie???
ok,hari nie group dari korea perform kat snie..
excited la kami nak jumpa mereka2 nie
{SUPER JUNIOR,MISS A,B1A4,F(X)}
bkan sng nak jumpa mereka2 nie
lagi2 ble face to face..
asyik tgok kat tb je,teringin gak nak tgok dpan mata..
ok,malam tu impian kami bertiga tercapai
yess,time nie kami btol2 rse happening..




*tu la suju tp kabur lak..hehehe..(pkai kamera hp je)




*sape kenal dye angkat tgn??..asal aq rse mcam xbrapa kenal..haha

*mamat korea nie cumel an..huhu...^^

*pelajar korea study m'sia..SAYA BANGGA JADI RAKYAT MALAYSIA..^^

AHAD
hari nie kami akan pulang semula ke uitm..
aishhhh..hahahaha
sblum blek singgh sebentar kat subang jaya coz nak gi SUNWAY PYRAMID..
org kata "sambil menyelam minum air"
huhu..^^

*tembamnyerrrr snowman..hahaha

*da mcam dalam cte dongeng..huhu


@kami myinggah jap kat KOREAN STREET FOOD..:)
*KIMCHI..^^

*paling aq suke KIMBAB..^^
blakang tu ramen..hahaha



ok,moment xdpat lupa,first time men ice skating..
2 jam dlam ice,sejukkkkkk~.~
da puas men skate,kteowg terus blek sbb tkot ktinggalan bus..
amekaw,berdiri dlam train mmg penat la an..
whatever is aq seronok gler trip kita nie..
akhirnya smpai gak uitm tercinta nie..huhu
uitm dihatiku..^^

>>pengalaman yg xdpat aq lupakan ngan kowg..
syg kowg ketat2..
special to aba n shu..^^



Friday, November 18, 2011

tik...tok....:(

okay fine
arinie da ari jumaat
ahad nie aq da blek pilahdelphia...
adesss...nape hati aq berdebar2 nie????
bila pk ahad nie nak blek
aq baru sedar yg satu barang pon aq xkemas lagi..
barang2 len bnyak xshoping lagi...
aq xtaw nak start mne satu dlu..
lagi satu,sume brg2 aq bersepah2 kat memane..
stgh kat kmpung,stgh kat umah and the rest kat kdai lagi (ok,yg nie aq xbeli lagi)
hahahaha
nek sem nie nnty aq akan jumpa rmai bdak skolah yg dlu..
perrggg,kita jumpa blek...
hehehe
sblum aq blek aq nak minx maaf kat ibu
"ibu,ira minx maaf  sbb sepanjang ira cuti nie ira ade skitkan hati ibu
begitu jgak ngan ayah"
ira xde niat nak sakitkan hati ibu...
ibu...doakan ira berjaya ye...
erm,papepun da bersediakah aq nak blek nie???
hope sem nie lagi bek dari sem dlu..
niat bwu,nak genggam title DEKAN
wish me luck...
take care sume...:)

Sunday, November 13, 2011

~mr.CHOCOLATE~

Kita tak akan bisa mengawal jika ia berkaitan tentang cinta, makin kita nak melupakannya semakin ia tebal melekat di hati ini.
*****
“Hai awak!, boleh kenalan tak ?”.
Seorang mamat mendekati aku dengan wajah yang selekeh just a simple guy, tapi yang menariknya ada lesung pipit kat tempat pipinya, namun aku tidak ingin melayan perasaan ini. Walau terkadang hati ini ingin mendekatinya kerana ada sesuatu didalam dirinya yang membuat aku terasa ingin dekat selalu.
“Awak nak coklat Ferrero Rocher tak ?
Mamat nih dah memang blur ke, baru je kenal dah nak suruh aku ambil coklat, dahlah susah sangat nak sebut nama coklat tuh, berbelit2 lidah ini nak sebut. “Ermmm”, hanya itu yang mampu aku katakan kepadanya.
“Awak nak tak?, janganlah malu2 kucing”
Malu kucing apanya, apalah mamat nih, senang je nak bagi coklatnya kat orang lain, sorry ! saya tidak boleh terima hadiah atau pemberian seseorang yang belum saya kenal.
Nak terima ke atau tak nak ? , ini yang buat otak aku pening nak fikir2.
“Emak aku cakap, jangan mudah nak terima pemberian seseorang yang kita belum kenal, nanti ada maksud disebalik pemberian sesorang tuh”, hehe…terpaksalah aku jual mahal sikit, harap2 dia akan mengalah agar tidak memaksa aku untuk terima coklat kegemaraanya.
Wah !, boleh tahan jugak mamat satu nih, asyik dengan coklat je,” tak boring ke ? asyik makan coklat”, tiba2 je keluar soalan spontan dari mulut aku membuat mamat tuh tersenyum sengeh.
“Aku bagi dengan niat ikhlas tak ada maksud yang tersirat mahupun tersurat, kalau tak sudi tak apalah. Saya memang suka sangat makan coklat nih, kalau tak dapat makan mesti tak boleh tidur”, balas mamat tuh atau lebih tepat mr.chocolate.
“Tapi boleh tak kita kenalan?”. Mamat tuh bertanya lagi.
“Kalau saya kata tak boleh, awak terima tak jawapan dari saya”, lah biasalah nak cuba mengelak sikit, tak kan nak cakap terus terang kat mamat tuh yang aku nak juga berkenalan, mestilah jual mahal sikit barulah best jalan cerita aku dengan mamat nih. (hahaha dalam hati tak ada siapa yang tahu betapa aku terpikat dengan gayanya yang begitu apa kata orang gaya macho, hehehe….gelak sopan dalam hati).
“Kalau tak sudi pun tak apa, saya tak akan paksa awak untuk menerima saya dalam hidup awak”.
Lain jer bunyinya, aku merasa pelik dengan setiap jawapannya, kerana dia tak pernah memaksa aku untuk menerimanya, perlu kah aku berlembut hati dan menerimanya.
“Ermm….., awak serius ke nak berkenalan dengan saya”, usik aku atau lebih tepat aku adalah salina gadis ayu yang suka bertudung purple, suka pada kedamaian walaupun terkadang memang nakal apatah lagi bila ada kaitan dengan hati.
“Biarlah saya fikir dulu nak terima awak atau tak”, usik salina.
“Baiklah awak fikir dulu, saya tidak akan paksa untuk awak menerima saya tapi kalau ada jodoh antara kita, pasti akan berjumpa lagi kat tempat ini”, balas mr.chocolate.
“Macam mana kita nak berjumpa kalau saya tak tahu nama awak?”, balas salina tersengeh.
“Masa kita jumpa nanti, barulah saya bagi tahu nama saya dan masa ini terpulanglah awak nak panggil saya apa, saya akan terima sebab setiap kata dan bicara dari awak tetap saya suka”, balasnya lagi sambil mengusik hati ku.
“Kalau itu dah awak kata, saya tak boleh nak paksa”, balas salina.
****
Namun cinta yang datang bukan sekadar hanya kerana sebuah satu rasa namun ia lebih dari itu, coklat itu telah menghubungkan aku dengan dirinya, di mana dia adalah pujaan hati ku ketika ini dan lebih tepat lagi dia adalah kekasih hatiku Mr.chocolate atau nama sebenarnya Mohd. Haikal Ridzuan.
“Awak ingat tak lagi masa kita mula2 bertemu”, usik haikal.
“Mestilah ingat tak kan tak ingat, hari itu kan adalah hari yang paling bererti antara kita berdua”, balas salina.
“Sekarang awak nak tak lagi coklat kesukaan saya”, haikal mengusik salina.
“Mestilah nak, kan itu tanda pertemuaan kita berdua”, balas salina dengan senyuman bahagia.
“Esok adalah hari bersejarah antara kita berdua, awak terima tak hadiah perkahwinan kita hanya sekadar coklat Ferrero Rocher ”, usik haikal yang ingin menduga hati kekasihnya.
“Ermmm…..saya akan terima walau hanya sekadar coklat, kerana hati ini telah awak miliki, saya tak akan minta sesuatu yang tak mampu awak berikan kepada saya”, usik salina.
“Ye ke…..salina, betul ke bagai di kata, balas haikal penuh mesra.
“Yalah….haikal, memang betul apa yang saya katakan”, dengan penuh mesra salina membalas dan menghadiahkan senyuman yang paling menawan buat mr.chocolate aka haikal.
TAMAT

~kenapa piring ASTRO mengadap kiblat??~


Jelas, Kaabah bukan sekadar kiblat tetapi juga sebagai pusat tumpuan manusia dalam urusan dunia atau kehidupan. Contoh yang paling mudah sekali, tentu anda ada stesen televisyen berbayar iaitu Astro. Pastinya setiap Astro ada ‘piring para bola’ untuk menerima maklumat yang dipancarkan dari satelit. Untuk mendapatkan siaran yang jelas, piring itu akan dihalakan ke arah Kiblat atau Kaabah. Kalau tidak percaya cuba tengok balik piring Astro di bumbung anda menghadap ke mana?
KENAPA BEGITU? Mudah saja jawapannya Mekah adalah pusat bumi. Sama ada percaya atau tidak jawapannya mudah ditemui semasa kali pertama Neil Armstrong menjejakkan kaki ke bulan pada 20 Julai 1969. Di dalam satu temu bual di stesen TV Al Majid, Arab Saudi, Dr. Abd Al-Baset Al-Sayyed dari pusat Penyelidikan Kebangsaan Mesir mengulas, angkawasan pertama itu telah membuktikan, Mekah adalah pusat bumi.
Katanya ia telah dibuktikan secara saintifik semasa Neil Armstrong di dalam perjalanan ke bulan. Ketika itu dia berjaya mengesan satu radiasi yang dipancarkan dari bumi. Radiasi itu di dalam gelombang pendek. Situasi itu sesuatu yang pelik dan mereka cuba mencari jawapan dan membuat penelitian. Akhirnya mereka berjaya mengesan bahawa radiasi itu dipancarkan dari Mekah atau secara tepatnya dari Kaabah.
“Yang paling mengejutkan radiasi itu bersifat infiniti (tidak berpenghujung). Apabila Armstrong menjejakkan kaki ke bulan, radiasi itu masih boleh dikesan. Radiasi itu mempunyai sifat yang istimewa dan paling penting ia infiniti. Saya percaya inilah yang menhubungkan Kaabah di bumi dengan Kaabah di alam akhirat.
“Bayangkan anda berada di kutub utara dan saya berada di kutub selatan,di tengah-tengah adalah zon keseimbagan magnet atau zon magnetisme sifar dan itulah Mekah. Kalau hendak dibuktikan boleh. bawa kompas ke Kaabah dan anda dapati jarum kompas itu tidak akan bergerak. Ini bermakna Kaabah adalah zon magnetisme sifar. Tarikan untuk ke dua-dua medan adalah sama kuat.
Hal sedemikian katanya, turut memberi kesan pada kesihatan dan umur seseorang. Sebab itulah orang yang tinggal di Mekah lebih sihat dan panjang umur. Tekanan graviti yang tertumpu di kawasan itu memberi kesan pada peredaran darah dan pergerakan biologi kehidupan.
“Ini telah dibuktikan bahawa ia boleh memberi kesan pada hemoglobin untuk membawa darah yang mengandungi oksigen ke seluruh tusi badan. Bermakna bila anda berada di Mekah, keupayaan darah untuk membawa oksigen ke seluruh tisu badan secara semula jadi jauh lebih baik berbanding tempat lain di dunia ini,” jelasnya
Pelbagai bukti saintifik dari kajian para saintis juga telah membuktikan bahawa Kaabah berada di “Centre of the earth”. Jika anda berkesempatan ke Mekah Al-Mukaramah cuba bawa kompas ke arah Kaabah dan lihat jarum kompas tersebut tidak akan menunjuk mana-mana arah sama Barat, Timur, Selatan atau ke mana-mana arah kerana Kaabah sememangnya berada di pusat atau ditengah-tengah bumi. Neil Amstrong juga mengesahkan fakta ini.
Maha Kaya Allah, dengan hanya melakukan Tawaf kesihatan kita akan bertambah baik. Tidak hairanlah jika ramai yang mengetahui rahsia ini sentiasa merindui untuk ke Mekah… Bagi yang bukan Islam kaji-kajilah fakta ini dan anda pasti akan mendapat kebenaran-Nya. Marilah kita belajar ilmu dan mengkaji Islam yang amat indah ini.

5 PERKARA YG ANDA PERLU TAHU DALAM KEHIDUPAN SEHARIAN

1. Jika anda makan SATAY, jangan pula lupa timunnya, sebabnya memakan satay bersama karbon yang terhasil selepas pembakaran akan mendatangkan kesan karsinogen! Apa bendanya karsinogen tu? (Ianya ialah suatu keadaan yang menyebabkan barah). Timun pula adalah anti-karsinogen.

2. Jangan makan UDANG selepas mengambil PIL VITAMIN C ! Yang mana anda akan mati keracunan Arsenik dalam beberapa jam sahaja.

3. Barah akibat penggunaan bahan dalam SHAMPOO. Balik rumah dan pergi periksa. Tukarlah ke jenama lain sebelum terlambat, jika kandungan dalam shampoo anda mengandungi Sodium Laureth Sulfate atau ringkasnya SLS. Bahan ini akan menyebabkan barah dalam jangka masa yang panjang dan ini bukannya jenaka. Shampoo yang disahkan mengandungi bahan ini ialah; VO5, Palmolive, Paul Mitchell, L’Oreal, Hemp Shampoo terbaru keluaran body shop, Nature Force dan lain-lain lagi. Shampoo Clairol’s Herbal Essence adalah satu-satunya yang mengandungi Sodium Laureth Sulfate secara tunggal. Meskipun pertanyaan telahpun dibuat terhadap syarikat ini dan jawapan dari mereka ialah, “Ya memang kami dah tahu masalah ini tetapi kami tidak boleh melakukan apa-apa kerana kami memerlukan bahan yang boleh mengeluarkan busa yang banyak”. Dalam pada itu, Pasta Colgate & Dee Dee (untuk kanak-kanak) turut mengandungi bahan yang sama untuk penghasilan busa.

4. Kepada penggemar makanan jenis MEE SEGERA (tak kiralah maggi, koayteow dsb), Pastikan berhenti makan dulu sekurang-kurangnya 3 hari selepas mengambil mee segera sebelum mengambil paket yang seterusnya. Maklumat yang dikongsi bersama dengan seorang doctor. Keluarga saya telah menghentikan pengambilan makanan ini setelah mendapat tahu berkenaan salutan wax ke atas makanan ini. Inilah yang menyebabkan mee segera tidak melekat antara satu sama lain apabila dimasak. Telah dinyatakan terdahulu melalui SEORANG AKTOR dari SBC (sekarang ni dikenali sebagai TCS). Beberapa tahun lalu, yang mana kariernya membuatkan beliau sangat sibuk untuk memasak, jalan mudah mengambil mee segera setiap hari. Kemudiannya beliau disahkan menghidap barah. Barahnya disebabkan wax dalam mee segera. Doktor juga memberitahu yang badan manusia memerlukan 2 hari untuk membersihkan wax dari sistem badan. Seorang lagi mangsa yang serupa ialah Pramugara dari SIA yang mana setelah berpindah dari rumah ibunya ke rumahnya sendiri, Dia tidak memasak tetapi kerap makan mee segera. Dia didapati menghidap barah dan mati selepas itu. Sekarang ini tindakan memakan mee segera bolehlah diistilahkan sebagai ‘makan untuk mendapat barah’.

5. BAWANG GORENG SEGERA, Seorang kawan melawat ke sebuah perusahaan kecil membuat bawang goreng, dan melihat terdapat banyak straw minuman. Yang bewarna dan tidak bewarna diasingkan. Apa yang mengejutkan ialah straw yang tidak bewarna dicampur bersama gorengan bawang yang bertujuan apabila plastik straw tersebut dipanaskan, ianya melebur lantas menyaluti bawang tersebut. Sebab itulah kalau bawang goreng segera yang dibeli terdedah kepada udara tak akan lembik tapi kalau kita buat sendiri lembik dalam masa yang singkat sahaja.

*hope fham la ape yg aq tulis nie...cnp yoo..huhu^^

Friday, November 11, 2011

~2PM ASIA TOUR IN MALAYSIA~

ishhhhh,mcam mne ni???
2PM dtg MALAYSIA...
ARRRRGGGGGHHHHHHHHH...
beznyerrrr,like sampai lebam..hahahaha
i want to face to face with
TAECYEON,NICKHUN,WOOYOUNG,CHANSUNG.JUNSU.JUNHO
mmg xleh bayangkan kalo dye dpan mata aq...
aq teringin nak pi tgok...
nak tgok energetic dance dyeowg,cute speak in korean and extremely handsome..
woohaaaaaaaaa...
i'm going to be crazy..

*nomu,nomu,nomu chuwa...otokhe,,?????
2PM!!!!!!...i"m coming...^^

Thursday, November 3, 2011

ALHAMDULILLAH...SUMENYA TERJAWAB..^^

ASSALAMUALAIKUM...^^
firstly aq nak ckap aq bersyukur sgat..
thanks to ALLAH...
arinie result bebudak uitm kuar n tidak terkecuali aq..
huhuhuhu
berdebar sgat nak tekan "SEE EXAM RESULT"
mang aiii,hanya Allah je taw perasaan aq..
time tu aq da x rse pgg mouse..
ape x nyer,aq mengigil je...
huhuhuhu
tp sbb atas desakan mak aq suh bukak,aq pon bukk la...,
sblom aq tgok result aq,sempat aq layan fb jap..
rmai plak post alhamdulillah..
maksudnya ok la tu an..
risau plak result aq bad..
ok berbalik pada cete aq nak tgok result..
ble aq da masuk no pin and password
aq berdoa pnjang...
dan hasilnya....NAHHH,AMEKAW...
alhamdulillah,aq berjaya atasinya walaupon xdpat DL...
bole la tu an..hehe
pgalaman pertama dpat result taraf  U..
huhuhu...Ok,xsabar nak sem depan
nak berusaha tok dpat lebih lagi..(azam bawu da muncul)..huhu
aq ngan AMALINA SANI da berjanji
kami nak DL sem dpan...
harap2 dpat la yer...AMIN...
ok tu la cete tok arinie..
den nak balik kampung lak...jom beraya..huhu^^
SALAM..(^_^)...
*GAMBAR HIASAN..."P

~menunggu detik 4HB~..sabo jelah

firstly aq nak petik pesanan salah sowg letc aq..
apa kata dia???
gudluck 4hb ni..wish u all da best for ur results... anywaay to make u all more scared,and more beware for ur future and for u all to study hard and smart next sem,just one info i want to share,that one of ur collegue from d1 n d2 is been expelled becoz of very bad results includings chemistry paper...so please set up again ur goals,intention why u r entering university.entering university is not ur honeymoon time ok..its ur time to improve urself.sharing is caring...all da best yaaa...;)


wooooo,pesanan dye leh wat aq seram sejuk

bkan aq je rse camnie..sume dak kelas aq as120 1D..

papepun tggu jelah result 4hb nie..
eh2,esok la ari nyer...

wahhhhhhhhhh..masanya akan tiba..
wahai result,gembirakan hatiku dengan nombormu..
huhuhu...

tetiba kluar lagu 2pm (heartbeat)..huhu..
wish me luck...salam..^^

 

Friday, October 28, 2011

~i miss city hunter~..^^

HYPE..
 baru2 nie aq bwu selesai tgok cete CITY HUNTER
yg bole aq ckap..'perggggghhh,nak tgok lagi'
haahahha...sgt syiokkkk
lagi2 ade LEE MIN HO...
aaarggghhhh,karisma gler dye..
kalo ckap pon xgune...
nia ha buktinya....XD




 really like fight scene..
he is very gentle...
whaever is...KEEP SMILE..:)

*na bogopaseo...^^
annyeong..:)


KEBOSANAN MELANDA....

kalo tgok pada entry pon da taw
aq berada dlam keadaan yg membosankan
haaaarrrrrrrr...
pejam celik,pejam celik
tggal 3 minggu lagi nak msuk sem baru..
haaa,rse len plak jadi senior ngan bdak sme umur..
kikikiki...
urrrrrmmmmmmmmmmmmmm,
arinie xtaw nak wat ape
da boring tahap gaban nie...
rse nak lepak luar je....
heeeeeee
papepun terpksa la tempuhi ari yg membosankan nie...
~layan~

Wednesday, October 12, 2011

JEJALAN MENGHILANG KEBOSANAN

HYPE..(^_^)
da masuk ari ke5 aq menikmati mood cuti
huhuhu
rsenyer da start boring lepak umah..
tetiba ade sowg insan nie dok post sumting kat wall aq..
itu die,AMALINA SANI..
dye ajak plak gi bhau...
ape lagi,aq pon on je..
lagipon keboringan sudah melanda..
hehehehe
ari nie full day aq spend time with her..
seronok cgat....
kami MAKAN-MAKAN..
(wlaupun hampir tercekik aq tggu air nak smpai)huhu
kami TENGOK WAYANG..
(sempat gak men tutup2 mata n telinga,tkot hantu muncul tetiba,ngee:P)
kami MAEN GAME..
(ok,kat sini aq rse da mcam polis men tembak2,hahaha...papepun men hockey bez gak ngan ko amalina nseb bek bola tu xterbang cam dlu..huhu)
kami SHOPING..
(ok,walaupun dye yg shoping sakan..skunk bkan zaman aq berduit la..ngee2)..
kami MAKAN-MAKAN..............lagi????
(hahaha..time tok mkan petg...fuhh,nseb bek ade org blanja..thanks to u..^^)
before blek sempat lagi tu sggah tman jap..
kami MAEN JONGKAT-JONGKIT..
(ye la kot nie nme bnde alah tu,ingat2 lupa je nie..)
whatever is....
I'M HAPPY..:)
de moment hang out with AMALINA SANI..(^_^)


Monday, October 10, 2011

~carta hati~

hmmmmm~~
hoooooooo~~
haaaaaa~~
hmmmm~~
engkau duduk disitu
diam tersipu malu
mahu mendekati akuuuu....
aku mulai resah
hatiku jadi kebah
melihat dirimu aku rebahhh....
tapi hati ini kuat menyatakan
kau terkini duduk di carta hati..
lalu cinta kita bermula
dari mata turun ke jiwa
dari teman menjadi cinta
dan berjanji untuk setia..
sehidup semati kita menjanjikan bahagia
untuk kita berdua selamanya....
hmmmm~~
hoooo~~
lalalala~~
hmm~~
jangan engkau jangan pergi
jangan tinggalku sendiri
jangan tinggalkan carta hati..
kau janji kan bahagia
ku janji kau tak terluka
teruslah berada di 
carta hati kitaaaa......
lala~~
hooo~~
lala~~
hmmmm~~~.......(^__________^)

p/s:tetiba teringin nak men lagu nie guna gitar..uik,uik^^

Tuesday, October 4, 2011

HOLIDAY IS AROUND THE CORNER..^^

WOOOOOHOOOO..
tggal bpe ari je cuti sem nak bermula...
huhuhu...
sekian lama xblek umah...
miss sume my family..
ermm,dalam suka2 tetiba aq teringat sesuatu..
i will miss my housemate,classmate
and...........????? sape ek..hahahaha
whatever is sblum balek aq nak lepak ngan housemate aq..huhu
cuti nie aq da plan mcam2 da...
hahahahaha.......
aishhhh,xsabarnye nak cuti....
cuti nie tutup buku..huhu..
assa....(^_^)
daaaa...

Saturday, September 17, 2011

FINAL EXAM~around de corner~

pejam celik pejam celik pejam dah xnak celik2
akhirnya ,final exam da makin hampir plak...
oitsss..berdebar jantung den nie ha...
hahaha
study?????
haram la aq nak study awal
mmg xdpat la...
style aq mmg study last minute..adessssss...
pyakit tol aq nie....
lusa da start exam tp aq???
WOI SYIRA OIIII,BANGUNLAH..
DAH2 JGAN DOK MGADAP LAPTOP TU...
urm,hope aq leh wat...
kalo xdpat 4 flat,3.9 pon jadilah..haha
(demand nak pointer tggi la tu)
erm,berangan lagiii..
adessss
ok,wa chaw dlo....nak study...
study???...hope aq study la...huhuhu
ok..assalamualaikum...(^_^)

p/s:PEACE NO WAR..^^

Tuesday, August 2, 2011

KENANGAN PUASA...

AHLAN WAHSAHLAN
hehe...arinie ari kedua umat islam mengerjakan ibadat puasa
termasuk la aq..hehehe...
stkakt nie ok lagi,bisa bertahan..hehehe
tp paling xbez sahur sowg2...:(
kalau dulu:
"wei,sape xnak air kotak milo tu,bg ar kat aq"
"aq pon nak gak ar"
"woi,apsal bnyak sgat milo ko tu,nak satu gak ar"
"wei,kuar kan la biskut bntal ko tu cpat,da nak abis imsak nie"
chat itu,chat ini....
tp skunk:
"____________________"
rse sunyi gler....
TIME TURUN SAHUR
"wei cepat ar,kang acik dewan makan mengamuk lambt trun"
"aiii kowg nie...slalo lambat trun"
"sabar la acik,hehe"
"kamar kowg ada bpe owg,amek milo tu"
TIME TURUN BERBUKA
"wei,cpat ar"
"aiii kowg nie slalo lmbat trun"
"hehehehehehehehehehe"
skunk sume tu tinggal knangan...
i must face it kat tmpat bwu...
nseb bek ada housemate yg always with me...

p/s:to bebudak kamar ALAMANDA,i miss u all so much..^^





Tuesday, July 19, 2011

MINGGU NIE SUME KELAS DIBATALKAN????

kalo tgok pada entry,bez gak tu mggu nie sume kelas dbatalkan..
hahaha..indahnya dunia.....^^
hehe...xmungkin la batal camtu je..huhuhu
minggu nie cuti mid sem,mmg la sume klas xde....
ek eleh,ingat kan ape je.....
sblum cuti mcam2 da aq plan 
kalo bole nak abiskan tgok cete jepon yg aq tgok skunk nie 
tp?????
memandangkan laptop aq wat hal n aq antar gi servis
sume tu da ilang.....:(
tp paling bez hang out ngan AMALINA SANI...
thankz to her coz temankan aq amek laptop n sempat gak gi mlalak 
hahahaha
plan nak tgok wyg tp xjd plak...
papepon hapi gler ar...
nseb bek la cuti kteowg sama....
hari2 seterusnya aq xtaw nak abiskan cuti camne
wait n see jelah..
hehe
k,nie je stori aq
(sebnarnya bwu teringat nak update blog)
kalo x update,nek berhantu plak blog nie..
hehe
k,gotta go..(^_^)

Friday, July 8, 2011

YESSSSS!!!! I'M COMING...^^

Assalamualaikum n slmat petang...
huh!!! agak lme x conteng2 kat blog aq nie...
skunk nie mmg jarang aq up to date my blog...
tambah2 lagi skunk nie bnyak test n aktiviti kelab..
huh...nme pon student university
mmg xboleh renggang la ngan bnde alah nie sume..
hahaha.....
sbnarnya aq ada bnyak stori nak share
tp disebabkan terlalu bnyak la,aq xtaw nak cete ape
huahuahua....
ok,that's all for today
(mcam cikgu dalam kelas plak)hehe
annyeong..^^

Thursday, June 23, 2011

I'LL BE BACK....^^

I'll be back
Neon dashi nareul chajeul geoya
Geuttae dashi naega ol geoya
Geu nugudo neoreul naboda sarang hal sun eopgie

huhu,tetiba teringat lagu group 2pm..
mmg minat gler ar kat group tu...
ape xnya 6 jejaka tampan kat ctu lagi2 tae yeon ngan woo yong..
huhu...
tp skunk aq nak bkan nak cete psal 2pm..hahaha
erm,da lama gler aq x update blog nie...
buzy ngan assignment la,lab report la..nii pon tutorial pon x siap lagi..haha
arinie ramai bdak blek umah tp aq????
duduk jelah kat pilah tu yo
hahaha....
lagipun umah dkat,xpe...
klo ada hati nak blek umah,aq cabut ar blek...
kang senang..hahaha..
erm,aq rse mcam da nak start mlalut
so aq stop kat cnie je...
ada masa aq tulis lagi....
tata..^^

Saturday, May 28, 2011

mds????

mesty kowg xtaw an mksud mds nie...
mds??? apew tu...
mse mula2 aq dgar dlu pun,aq jd blur..haha
sape bbdak uitm taw la ape mksud mds nie..
mds nie MINGGU DESTINI SISWA..
lbeh kurg mcam orientasi la...
nak cete psal mds ni mmg pnjang gler...
spnjang mds nie
aq kne bngun awal gler,mkan cepat2,jalan cepat2,,
klo bole sume nak cpat2 ar..tiap2 hari bole dkatakan bnyak taklimat ngan ceramah
perghhh,tido time la aq kat c2..hahaha
tp paling bez ble dpat abg2/akak2 pm 
bez gler...
pnadai cari fun tok kteowg..
mcam2 bnde pelik dyeowg ajar tp still fun
haha
to PM MDS,
thankz a lot u all...
now,mds da abis...
so time skunk la da sbuk ngan klas..adoyaiii...
papepon MDS bes..huhu..^^

KUALA PILAH...here,i'm come...

arinie kne gi pilah...adoyaiii
x abis2 ngan pekan yg xbrapa maju cam bahau..hehe
skunk aq kne attend pdaftran masuk
pdaftran masuk????
means???
hehe...jap lagi aq akan jd salah satu warga UITM
huhu
mse smpai je simpang 7km tu aq da rse gubra..
sgala jenis takot kuar...
haha
spnjang pjalan mcam2 halangan yg ditempuhi...
kteowg smpai men cilok2 ngan periuk api kat atas jlan tu..haha
smpai je pintu masuk terus aq ckap PERGHHHH..
haha...mmg rmai ar bratur...
sampai2 je terus aq cri wani ngan fatin...
aq dpat satu kertas kuning and tertulis SRI MENANTI 1..arghhhh
jauhnya ngan blok wani..
time dftar aq dpat tgkat 3 pastu dlam umah tu kne cmpur ngan kakak senior..
adoiii...aq da pk mcam2
kne buli x????
kne cari kwan bawu la???
ish...poning...
ptg lak da start MDS...huhu...
papepun trima kaseh kat family sye coz tlong angkatkan brg..hehe...
tu je story tok arinie..hehe..
salam^^

Friday, May 20, 2011

LAST PREPARATION...

WAHHHHHHHHHHHHH....
tggl arinie je aq jd pganggur terhormat...
huhuhu....
lega rasanya bila sume da settle
tggal beberapa prkara kecil....itu bisa diatur..hahaha
now ready nak pack barang...adoyaiiii
bnyaknya.....
mcam nak pindah je.....hahaha
mse tgh kemas2 barang tetiba hati jadi sayu plak...
arghhhhhh.....
bnyak pula bnde2 timbul dlam kpala otak aq nie...
ermmmmmm...sabor yolah...
SYIRA,
from now on ko kne kuatkan smangat.....
pasti boleh....yeahhhhh....

p/s:skunk ada kwn saya da terbang ke perak...
      aq plak msty miss ngan bdaak brnama AINUR NAJLA and ALIAH AHMAD...
      gonna miss u..(>_<)/

Saturday, May 14, 2011

SYIRAAAAA....BANGUNNNNN!!!!!!

SYIRA,WAKE UP...WAKE UP...
ko sedar x skunk nie....
ape bende pon x settle lagi
ko dah gi wat medical check up???
ko da print segala borang2 yg perlu???
ko da gi settle an bayaran kat bank????
ko da beli segala barang2 skolah????
APE???? BELUM????
aish........
gi settle an cepat....
kang jadi kelam kabut nanty....
ko tu da lah jenis gelabah ble dah kelam kabut...
nanty ada owg bising kat ko yg ko x settle lagi nie...
SYIRAAA....CEPAT GI SETTLEKAN....

p/s:sblum tu aq da kne marah dlu coz lambat settle an bnde nie....hahahaha
       mggu paling buzy....huuuuuu =)

START!!!!!!!!........

ASSALAMUALAIKUM!!!!!!
hehe....
rsenyew da lama giler x update blog nie...
yelah...buzy ngan keje la,apelah...
now...aq da benti keje...
eh2..saper kata aq mlas nak kje
aq benti sbb ada sebab.,...
skunk plak buzy nak uruskan sgala borg2...
bkan borg nak kawen taw...hehe
tp borang tok further study..ngeeee!!!
sblum nak sambung study..
aq nak jumpe kwan2 aq...
terutamanya my mother and my darling...
ngeeee^^

p/s:doakan saya berjaya k....

Monday, February 28, 2011

BASKETBALL @ ME????

UMMMMMMM...
kali nie aku nak story pasal basketball plak...
sukan nie yg paling aq minat....
aku suka tgok owg main basketball...
aku bukannya reti cgat tp skit2 tu bley la...
ni aq nak story pasal aq men basketball...
cerita nie tidak ada kene mgena ngan hidup@meninggal dunia...
~~STORY BEGIN~~
Bila bola sudah berada di tanganku,aku sudah dapat merasa ada satu semangat menyelinap
terus menusuk ke tulang rusuk
JARING???...ya jaring itu matlamat aku,sasaran aku....
TAPI...sblum msukkan bola ke dalam jaring
aku kene mghadapi bnyak halangan...
aku kene tepis segala halangan....
bola datang kat aku dgan seribu sinaran yang menyuruh aku masukkan ke dalam jaring
ITU TANGGUNGJAWAB AKU..
masukkan bola kedalam jaringnya..
KINI...bola berada ditanganku...
dengan muka yang ceria tp sbnarnya dah gementar thap paling maksimum
1...2...3...IYAAAAAA......(harap2 masuklah)
AKHIRNYAAAAA.....
penantian sudah terjawab.....
THE MORAL OF STORY
SAYA SUKA BASKETBALL
(^_^)/
*THE END*





Monday, February 21, 2011

^bear princess hours^

nie bear yg mereka guna untuk drama PRINCESS HOURS.....mmg cute gler...teddy bear nie ditontonkan mgikut karakter atau watak dalam drama nie...sooo cutezzz..>_<



Thursday, February 17, 2011

DREAM HIGH SINOPSIS


Nie cete yg paling aq ske...sesape pminat kpop akan taw lagu2 yg digunakan dlam cete nie...mmg syiok..huhu


DREAM HIGH!!!!..>_<

DREAM HIGH LYRIC ^^


I dream high nan kkumeul kkujyo
himdeul ttaemyeon nan nuneul gamgo kkumi irwojineun geu sunganeul gyesok tteoollimyeo ireonajyo
duryeoumui kkeuteseo nan oneuldo heundeullijyo tteoreojilkka bwa naraoreuji motaneun eorin saecheoreom
jakku naega hal su inna nae kkumi irwojilkka naeditneun georeum han georeum georeumi dasi duryeowo jil ttaemada
I dream high nan kkumeul kkujyo himdeul ttaemyeon nan nuneul gamgo kkumi irwojineun geu sunganeul gyesok tteoollimyeo ireonajyo
I can fly high naneun mideoyo eonjenganeun jeo haneurwiro nalgaereul pyeogo nugubodado jayuropge nopi nara oreulgeoeyo
neomeojin nal ireukyeo jul yonggiga pillyohajyo meonjireul teolgo dasi ireona tto han beon ttwieogal yonggiga
dasi han beon nareul mitgo naui unmyeongeul mitgo modeun geol geolgo nae kiboda nopeun byeogeul ttwieo neomeulgeoeyo
Dream high a chance to fly high apeumdeureun ijen modu da bye bye haneure inneun jeo byeoldeulcheoreom nopi narabwa ni kkumdeureul pyeolchyeo boneun geoya
time for u to shine
ijebuteo sijagiya gotta make em mine ni soneuro irwoga mirael duryeowo hajima
ijen himkkeot jasinitge georeoga Destiny sungmyeongiji meomchul su eomneun unmyeongi jigeum uri nunape pyeolchyeojiji
igeon neoreul wihan whole new fantasy geureoni ijebuteo yeogi nae soneul jaba
uriui mokpyoneun jigeumbuteo hana kkumgwa mirae pogihaji anha jeormeum yeoljeong yeogi moduda Dream High
//
I dream high 난 꿈을 꾸죠
힘들 때면 난 눈을 감고 꿈이 이뤄지는 그 순간을 계속 떠올리며 일어나죠
두려움의 끝에서 난 오늘도 흔들리죠 떨어질까 봐 날아오르지 못하는 어린 새처럼
자꾸 내가 할 수 있나 내 꿈이 이뤄질까 내딛는 걸음 한 걸음 걸음이 다시 두려워 질 때마다
I dream high 난 꿈을 꾸죠 힘들 때면 난 눈을 감고 꿈이 이뤄지는 그 순간을 계속 떠올리며 일어나죠
I can fly high 나는 믿어요 언젠가는 저 하늘위로 날개를 펴고 누구보다도 자유롭게 높이 날아 오를거에요
넘어진 날 일으켜 줄 용기가 필요하죠 먼지를 털고 다시 일어나 또 한 번 뛰어갈 용기가
다시 한 번 나를 믿고 나의 운명을 믿고 모든 걸 걸고 내 키보다 높은 벽을 뛰어 넘을거에요
Dream high a chance to fly high 아픔들은 이젠 모두 다 bye bye 하늘에 있는 저 별들처럼 높이 날아봐 니 꿈들을 펼쳐 보는 거야
time for u to shine
이제부터 시작이야 gotta make em mine 니 손으로 이뤄가 미랠 두려워 하지마
이젠 힘껏 자신있게 걸어가 Destiny 숙명이지 멈출 수 없는 운명이 지금 우리 눈앞에 펼쳐지지
이건 너를 위한 whole new fantasy 그러니 이제부터 여기 내 손을 잡아
우리의 목표는 지금부터 하나 꿈과 미래 포기하지 않아 젊음 열정 여기 모두다 Dream High

PENGALAMAN BARU..

pada pagi yg teramat indah nie,aq telah dihantar ke satu institut...bdak sengal Amalina Sani pon ada..mmg ramai yg blajar time tu..huhu...klo kowg nak taw blajar apew...hehe...belajar bawak kete..wat pertama kali aq bawak kete kat jlan raya...aritu aq diuji kat litar tetiba owg tu dah suh aq bwak kat jalan raya..cuak gler time tu...aq da pkir mcam2...mse aq disuruh masuk dlam kete,aq try think positive..aq cabar diri aq yg aq bleh wat..hehe...mse kuar simpang,aq ter"drift" plak...takot gler time tu...ble keadaan da kembali terkawal,bwu aq rse lega...wah,bez gler ar bwak kete...xlah susah sgat mcam yg aq sangka...

hohoho....ble la nak dpat kete sendri..hehehe...(terpikir sejenak)...huuu~~



Thursday, February 3, 2011

JAM BUDAK PUNK

Seorang budak punk mengajak kawannya datang ke rumah barunya. Dengan bangga dia menunjukkan ruang-ruang bilik dan hiasan rumahnya itu. Mereka berhenti di sebuah gong tembaga yang besar dan kelihatan menarik dan antik.

Kawannya bertanya, "apa benda ni? Kau budak punk pun boleh minat dengan dikir barat ke?"

"Menarik kan?" Jawab budak punk itu. "Ini bukan alat muzik lah bro. Ini jam bercakap."

"Jam bercakap?! Fuyohh! Bro, macam mana ia beroperasi? Sekarang pukul berapa, cuba kau demo sikit."

"Demo? Kau serius? Ok, tengok ni," kata budak punk itu lalu mengangkat gendang besi yg kelihatan berat sambil menghayun kuat menghentam ke tengah-tengah gong itu yg terus mengeluarkan bunyi yang kuat bagaikan boleh memecahkan gegendang telinga. 

Tiba-tiba terdengar jeritan di sebalik tembok rumah sebelah, "Hoi!!! Kau dah tebiat nak mampus ke apa hah?!!! Dah pukul 2 pagi lah biul. Tak tahu nak tidur ke?!! Sewel punya budak!"

"Ah! Dah pukul 2 pagi daaah," jelas budak punk itu.
Kawan dia cuma garuk kepala masih blur dan terkedu lagi nak cakap apa-apa.
Onion Club - Onion Head - Onion-kun